Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
mati miki (2661 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Scipek napisał:
OKi, dziękuję za wyjaśnienie. Więc raczej nie mam się po co do nich fatygować.

Niestety nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
hej,
skoro jesteśmy już w temacie, to ja też mam pytanie. składałam o rodzinne, będąc już tutaj o czym wspominałam. a polsce nie brałam rodzinnego. czy należy nam się rodzinne za okres od urodzenia do przyjazdu tutaj i czy w ogóle się starać. mój partner pracuje w norwegii od dwóch lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
i jeszcze jedno...jeśli miałes prawnie zasądzone alimenty na córke to także dyskwalifikuje cie do pobierania zasiłku...wtedy nalezy sie osobie sprawującej faktyczna opieke nad dzieckiem i w kraju w jakim przebywa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Jan63)
Wiking
Jeśli złoży dokumenty o rodzinne twój partner to otrzyma od pierwszego miesiąca pobytu tutaj , czyli do tyłu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
saka napisał:
hej,
skoro jesteśmy już w temacie, to ja też mam pytanie. składałam o rodzinne, będąc już tutaj o czym wspominałam. a polsce nie brałam rodzinnego. czy należy nam się rodzinne za okres od urodzenia do przyjazdu tutaj i czy w ogóle się starać. mój partner pracuje w norwegii od dwóch lat.

Nalezy sie za okres przez jaki pracowal w Norwegii. Jesli dziecko urodziło sie np w styczniu a zaczał prace w czerwcu, to nalezy sie od czerwca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Jan63 napisał:
Jeśli złoży dokumenty o rodzinne twój partner to otrzyma od pierwszego miesiąca pobytu tutaj , czyli do tyłu .

nie od pierwszego ale od nastepnego...tutaj jest wymagany pełny miesiąc...nawet jak złozy powiedzmy 1 stycznia to i tak nalezy sie od lutego...pozatym musza życ ze soba i mieszkać na jednym adresie w Polsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
dzięki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
B.K. napisał:
Jan63 napisał:

nie od pierwszego ale od nastepnego...tutaj jest wymagany pełny miesiąc...nawet jak złozy powiedzmy 1 stycznia to i tak nalezy sie od lutego...pozatym musza życ ze soba i mieszkać na jednym adresie w Polsce...

Tak dokładnie B.K. zgadzam się z Tobą. Ja jestem już po tym wszystkim a mianowicie, mąż składał papiery w maju ubiegłego roku a przyznali nam od czerwca też ubiegłego roku. nie cofali nam nic wstecz (czyli od grudnia) mimo, że mąż tutaj już pracował a ja byłam w PL i nie pobierałam rodzinnego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok